Doorgaan naar inhoud

Hoe maak je een gladde douchevloer slipvrij?

Veiligheid staat voorop, zeker als het gaat om ouderen die langer thuis willen blijven wonen. maar een gladde stenen vloer in de douche kan voor ouderen een groot probleem vormen. Een valpartij kan ernstige gevolgen hebben en daarom is het belangrijk om de badkamer zo veilig mogelijk te maken. lithofin anti-slip is de uitkomst voor wie een gladde vloer heeft.

Lithofin Anti-slip is een set speciale reiniger/antislip product. Het is geschikt voor het slipvrij maken van gladde oppervlakken zoals stenen/keramieken douche tegels. Dit product werkt door microscopisch kleine verdiepingen in de steen in de steen aan te brengen, het resultaat een stroevere vloer. 

 

Wat zit er in de anti-slip kit?

De set bevat een reiniger die u gebruikt voordat u het product toebrengt. Het anti-slip middel, ook zitten er beschermende handschoenen en 2 sponzen in de set. De set is voldoende om 6m2 te kunnen behandelen. 

Hoe gebruik je lithofin anti-slip
1. voorbereiding 
Maak het oppervlak grondig schoon met de reiniger inbegrepen. Gebruik hiervoor de ruwe zijde van de spons en verdun het product na mate de vervuiling maximaal 1:5. Het schone oppervlakte met water naspoelen en goed drogen.  Zorg er ook voor dat de vloer niet te warm is, de vloer moet tussen 10°C en 25°C liggen.

2. uitvoering
Het is verstandig het product uit te testen op een onopvallende plaats. hier kunt u de inwerkingstijd bepalen en de reactie van de steen (word iets lichter). Verdun het product wederom met maximaal 1:5, na mate de stroefheid gewenst. Breng het product gelijkmatig met de 2e spons over het oppervlak aan. Er moet een duidelijke film ontstaan op het oppervlak, vermijd schuim. controleer de slipweerstand door met een spons over het oppervlakte te wrijven, stop hiermee als gewenste slipveiligheid is bereikt.

3. beëindiging
Als laatst moet de vloeistof met een beetje water en een scheut van de reiniger opgenomen worden en van het oppervlakte worden verwijderd. spoel het oppervlakte goed of met water, en je bent klaar!

Belangrijk
het onverdunde product mag niet op kwetsbare oppervlakte komen (gepolijst kalksteen, marmer, lak, hout, tapijt, geëloxeerde oppervlakken, e.d.) wanneer dit wel gebeurt gelijk afwassen.

 

conclusie 
Met lithofin anti-slip kunnen ouderen veilig en zonder zorgen thuis blijven wonen. Door de gladde vloeren in de badkamer slipvrij te maken, word het risico op valpartijen aanzienlijk verminderd. De set is gemakkelijk in gebruik en biedt een veilige oplossing voor iedereen. 

 

Laat onze experts uw badkamer veiliger maken met Lithofin Anti-Slip

Wilt u het product niet zelf aanbrengen? Laat dan ons ervaren team van professionals de badkamervloer veiliger maken met Lithofin Anti-Slip.We zorgen voor een grondige reiniging en het aanbrengen van het antislipmiddel voor een stroevere en veiligere vloer op een tijd die u uitkomt!  Kies hier dan beneden voor de optie vakman en wij nemen contact met u op.