Doorgaan naar inhoud

Een gladde vloer vermijden: Hoe u grip krijgt op uw gladde tegel- of natuursteenoppervlak

Als u een gladde tegel of natuursteen vloer heeft, kan dat tot gevaarlijke situaties leiden. U kunt uitglijden en vallen, met alle gevolgen van dien. Gelukkig zijn er een aantal stappen die u kunt nemen om dit probleem op te lossen.

Stap 1: Grondige reiniging

Voordat u begint met het behandelen van het oppervlak, moet u er eerst voor zorgen dat het grondig gereinigd is. Gebruik hiervoor een intensieve reiniger die speciaal ontworpen is voor tegels of natuursteen. zoals bijv. Lithofin KF Intensiefreiniger Hiermee verwijdert u alle resten van onderhoudsproducten die het oppervlak glad kunnen maken.

Stap 2: Gebruik Lithofin Anti-Slip

Als het oppervlak nog steeds te glad blijkt te zijn, kunt u Lithofin Anti-slip gebruiken om het oppervlak te 'ruwen'. Dit product verwijdert microscopisch kleine silicaatdeeltjes van het steen- of tegeloppervlak, waardoor er meer grip ontstaat. Het product is verkrijgbaar in een handige set met alle toebehoren die u nodig heeft om ongeveer 6m² te behandelen.

Stap 3: Voorkom gladde oppervlakken

Om te voorkomen dat het oppervlak in de toekomst weer glad wordt, zijn er een aantal preventieve maatregelen die u kunt nemen. Gebruik niet te veel water bij het schoonmaken van de vloer, en veeg het overtollige water direct weg met een dweil of handdoek. Plaats ook matten bij de ingang van uw huis, zodat u niet met natte schoenen over de vloer loopt.

Conclusie

Een gladde tegel- of natuursteenoppervlak kan gevaarlijk zijn, maar gelukkig zijn er stappen die u kunt nemen om dit probleem op te lossen. Reinig het oppervlak grondig met een intensieve reiniger en gebruik Lithofin Anti-Slip om het oppervlak te 'ruwen'. Neem ook preventieve maatregelen om te voorkomen dat het oppervlak in de toekomst weer glad wordt. Met deze stappen kunt u weer veilig en zorgeloos genieten van uw mooie vloer.

Vorig artikel Hoe krijg je jouw terras weer als nieuw: binnenkort weer genieten van een stralend schoon terras!
Volgend artikel Graniet onderhouden: tips voor het beschermen van graniet tegen vuil, vocht en krassen