Doorgaan naar inhoud

Hoe krijg je jouw terras weer als nieuw: binnenkort weer genieten van een stralend schoon terras!

Heeft u last van hardnekkige verkleuringen op uw terrasplaten? Dan is Lithofin MN Buitenhuisreiniger met tuinvernevelaar een goede keuze. Dit krachtige reinigingsmiddel is speciaal ontworpen om vuil en verkleuringen te verwijderen van natuursteen en betonoppervlakken.

Om Lithofin MN Buitenhuisreiniger te gebruiken, begint u met het aanbrengen van de onverdunde reiniger met behulp van een tuinvernevelaar. Breng de reiniger royaal aan en laat het vervolgens 2 tot 10 uur, bij voorkeur overnacht, inwerken. Het verbruik van Lithofin MN Buitenhuisreiniger is ongeveer 100 ml/m².

Na de inwerktijd kunt u het oppervlak met water en een borstel afschrobben of laten afregenen. Houd er rekening mee dat bij zeer sterke vervuiling het enkele dagen kan duren voordat het volledige reinigingseffect zichtbaar wordt. In sommige gevallen kan het nodig zijn om de behandeling te herhalen.

Voor lichte verontreinigingen kunt u het oppervlak al na ongeveer 15 minuten met water en een borstel afschrobben. Let wel op dat u een proefvlak aanlegt voordat u de reiniger op het hele oppervlak aanbrengt. Het is ook belangrijk om behandelde oppervlakken gedurende ongeveer 4 uur tegen regen te beschermen en spatten op kleding, planten, metalen, hout en dergelijke onmiddellijk met veel water af te wassen.

Het is raadzaam om het oppervlak enkele dagen na de behandeling te behandelen met Lithofin Allex, en dit jaarlijks te herhalen. Hierdoor blijft het buitenoppervlak steeds zuiver, helder en vrij van groene en donkere afzettingen. Voor een nog betere bescherming kunt u het oppervlak impregneren met Lithofin MN Bescherming, waardoor het steenoppervlak waterafstotend wordt en de vuilaanhechting en algengroei wordt verminderd.

Let er tot slot op dat u Lithofin MN Buitenhuisreiniger niet gebruikt op verhitte oppervlakken en dat u het product verwerkt bij temperaturen tussen 10 en 22°C. Met deze tips en Lithofin MN Buitenhuisreiniger ziet uw terras er binnen de kortste keren weer als nieuw uit.

Vorig artikel Hoe verwijder je bruine (roest)vlekken uit graniet? De ultieme gids!
Volgend artikel Een gladde vloer vermijden: Hoe u grip krijgt op uw gladde tegel- of natuursteenoppervlak