Doorgaan naar inhoud

Hoe kun je jouw terras weer stralend schoon krijgen? Lees onze tips

Terrassen kunnen na verloop van tijd zwaar vervuild raken, wat leidt tot gele of bruine verkleuringen van bladeren, schorsmulch en humus. Maar wat kunt u doen om uw tuinplaten weer als nieuw te maken en te beschermen tegen verdere vervuiling?

Reinigen met Lithofin MN Buitenhuisreiniger

Een effectieve manier om terrassen te reinigen is met Lithofin MN Buitenhuisreiniger. Deze reiniger maakt uw coating weer als nieuw en verwijdert gemakkelijk hardnekkige vlekken en vervuiling. Het is belangrijk om de reiniger ruim op te brengen en minimaal 2-10 uur, bij voorkeur overnacht, te laten inwerken. Na de inwerktijd kunt u de tuinplaten afschrobben met water en een borstel of laten afregenen. Het verbruik van de reiniger is ongeveer 100ml/m² en bij zeer sterke vervuiling kan het enkele dagen duren voordat het volledige reinigingseffect zichtbaar wordt. In geval van hardnekkige vervuiling kan de behandeling worden herhaald.

Belangrijke aandachtspunten

Bij het gebruik van Lithofin MN Buitenhuisreiniger is het belangrijk om een proefvlak aan te leggen en de behandelde oppervlakken gedurende ongeveer 4 uur tegen regen af te schermen. Spatten op kleding kunnen vlekken veroorzaken, en spatten op planten, metalen of hout dienen onmiddellijk met veel water te worden afgespoeld. Verder is het belangrijk om de reiniger niet op verhitte oppervlakken toe te passen en bij lichte verontreinigingen kan de tuinplaat na ongeveer 15 minuten worden afgeschrobd met water en een borstel.

Preventieve behandeling met Lithofin Allex

Na het reinigen van de tuinplaten met Lithofin MN Buitenhuisreiniger is het belangrijk om een preventieve behandeling toe te passen met Lithofin Allex. Deze behandeling dient ongeveer 1-2 weken na de reiniging te worden aangebracht en dient jaarlijks te worden herhaald. Hierdoor blijven de tuinplaten het hele jaar door schoon en vrij van groene en donkere afzettingen.

Impregneren met Lithofin MN Bescherming

Tot slot kan een impregnering met Lithofin MN Bescherming worden toegepast om de tuinplaten waterafstotend te maken. Dit vermindert de vuilaanhechting en de algengroei.

Tuinplaten kunnen gemakkelijk worden gereinigd met Lithofin MN Buitenhuisreiniger en worden beschermd tegen verdere vervuiling met Lithofin Allex en Lithofin MN Bescherming. Door deze stappen jaarlijks te herhalen, blijven uw tuinplaten er als nieuw uitzien en behouden ze hun oorspronkelijke uitstraling.

Vorig artikel Hoe uw keramieken tegels schoonmaakt en een waas vermijd
Volgend artikel Hoe verwijder je bruine (roest)vlekken uit graniet? De ultieme gids!