Doorgaan naar inhoud

Hoe uw keramieken tegels schoonmaakt en een waas vermijd

Als eigenaar van een huis met porcellanato/keramieken tegels, weet u hoe belangrijk het is om deze te onderhouden. Deze fijnverglaasde keramische tegels zijn populair vanwege hun duurzaamheid en esthetische waarde, maar ze kunnen een waas vertonen als ze niet op de juiste manier worden gereinigd. In deze blogpost geven we u enkele nuttige tips om uw porcellanato/ tegels schoon te maken en de waas te vermijden.

Waarom vertonen keramieken tegels een waas?

Een waas op porcellanato/keramieken tegels kan ontstaan wanneer ze worden schoongemaakt met laagvormende producten zoals zepen. Deze producten kunnen een film op de tegels achterlaten, die bij elke schoonmaakbeurt rondgedweild wordt en zo een waas veroorzaakt. Om dit probleem te verhelpen, kunt u Lithofin KF Intensiefreiniger gebruiken.

Hoe Lithofin KF Intensiefreiniger gebruiken?

Verdun Lithofin KF Intensiefreiniger 1:5 met water en verdeel het over de tegels. Laat het product 20 minuten inwerken en schrob vervolgens de tegels grondig. Spoel zeer goed na met water om alle resten van het product te verwijderen. Voor regelmatig onderhoud gebruikt u beter Lithofin KF onderhoud, omdat dit product geen lagen vormt en de tegels mooi schoon houdt.

Lithofin KF Intensiefreiniger is geschikt voor gebruik op porcellanato/keramieken tegels, maar het is belangrijk om op te merken dat u het niet moet gebruiken op gepolijst marmer, Eloxal, gelakte oppervlakken en andere alkaligevoelige ondergronden. Als u twijfelt, probeer het product dan eerst uit op een onopvallende plaats.

Conclusie

Het schoonmaken van porcellanato/keramieken tegels kan een uitdaging zijn, helemaal als u te maken krijgt met een waas. Gelukkig kunt u dit probleem verhelpen door Lithofin KF Intensiefreiniger te gebruiken. Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u uw porcellanato/keramieken tegels mooi schoon houden en hun esthetische waarde behouden.

Vorig artikel Hoe voorkom je 'wolken' op je gepolijste keramische tegels?
Volgend artikel Hoe kun je jouw terras weer stralend schoon krijgen? Lees onze tips