Doorgaan naar inhoud

Hoe voorkom je 'wolken' op je gepolijste keramische tegels?

Als u "wolken" op uw gepolijste keramische tegels ziet wanneer u tegen het licht in kijkt, dan is het waarschijnlijk dat u te veel of een verkeerd verzorgingsproduct gebruikt om uw tegels te onderhouden. Om dit probleem op te lossen, kunt u Lithofin KF Intensiefreiniger gebruiken om de resten van het onderhoudsmiddel te verwijderen. Het wordt aanbevolen om de Intensiefreiniger te verdunnen tot ca. 1:10, afhankelijk van de mate van vervuiling. U kunt het middel aanbrengen met een schrobber of vloerwisser en ca. 10-20 minuten laten inwerken. Daarna kunt u het middel met water opnemen en nogmaals met veel schoon water naspoelen.

Om uw tegels vervolgens regelmatig te onderhouden, kunt u Lithofin KF Onderhoudsreiniger gebruiken. Voeg een scheut (ca. 20 ml op 8 liter water) toe aan het dweilwater en gebruik een vochtige doek of wisser om de vloer af te nemen. Het is belangrijk om niet over de nog vochtige vloer te lopen. Dit middel kan ook worden gebruikt in reinigingsautomaten met een dosering van ca. 0,1 L per 10 liter water. Let op: gebruik dit middel niet op gepolijst marmer, Eloxal en andere alkaligevoelige oppervlakken. Bij twijfel kunt u het middel eerst op een onopvallende plaats uitproberen.

Als uw tegels sterk vervuild zijn, wordt het gebruik van Lithofin KF Intensiefreiniger aanbevolen voor een grondige schoonmaakbeurt. Dit middel kan onverdund of verdund tot ca. 1:10 met water worden gebruikt, afhankelijk van de mate van vervuiling. Breng het middel aan met een schrobber of vloerwisser en laat het ca. 10-20 minuten inwerken, waar nodig schrobben. Neem het middel vervolgens op met water en spoel nogmaals na met schoon water. Let op: gebruik dit middel niet op gepolijst marmer, Eloxal, gelakte oppervlakken en andere alkaligevoelige ondergronden. In geval van twijfel kunt u het middel eerst op een onopvallende plaats uitproberen.

Het verbruik van Lithofin KF Intensiefreiniger varieert afhankelijk van de mate van vervuiling en het gebruik. Bij geconcentreerd gebruik is het verbruik ca. 10-15 m² en bij gebruik in verdunde vorm is het verbruik ca. 50-100 m². Voor onderhoud van licht tot normaal vervuilde oppervlakken wordt het gebruik van Lithofin KF Onderhoudsreiniger aanbevolen.

Vorig artikel Matte vlekken, vegen, witte uitslag of andere vlekken na impregneren? Zo los je het op
Volgend artikel Hoe uw keramieken tegels schoonmaakt en een waas vermijd