Doorgaan naar inhoud

Matte vlekken, vegen, witte uitslag of andere vlekken na impregneren? Zo los je het op

Heb je pregneermiddel aangebracht op een oppervlak en zag het er lelijk uit met matte vlekken, vegen, witte uitslag of andere vlekken? Dan is de kans groot dat het is aangebracht op een nog te vochtig oppervlak, of dat het te dik is aangebracht. Maar geen zorgen, er zijn stappen die je kunt volgen om het impregneermiddel te verwijderen.

  1. Als het impregneermiddel nog geen 24 uur geleden is aangebracht, gebruik dan water om het impregneermiddel weg te schrobben. Dit kan worden gedaan met een zachte doek of een spons.

  2. Als het impregneermiddel langer dan 24 uur op het oppervlak staat, gebruik dan Lithofin Lösefix. Dit is een oplosmiddel dat speciaal is ontworpen om impregneermiddelen van stenen oppervlakken te verwijderen. Het wordt puur op het droge oppervlak aangebracht, verspreid en eventueel geboend.

  3. Na een inwerktijd van ca. 5-20 minuten moet je water toevoegen en de vloeistof opnemen met een dweil, en met veel water naspoelen

  4. Bij sterke vervuiling kan het nodig zijn om de behandeling op het opgedroogde oppervlak te herhalen.

Het is belangrijk om te onthouden dat Lithofin Lösefix niet mag worden gebruikt op rubber, perspex, kunststof, linoleum, asfaltplaten, verf, pas gelakte en andere oppervlakken die gevoelig zijn voor oplosmiddelen. Als je twijfelt, test dan eerst het product op een onopvallende plaats voordat je het op het hele oppervlak aanbrengt. Het verbruik van Lithofin Lösefix is ongeveer 5-10 m²/L, afhankelijk van de mate van vervuiling.

Volgend artikel Hoe voorkom je 'wolken' op je gepolijste keramische tegels?