Doorgaan naar inhoud

Last van 'wolkjes' op uw keramische tegels? Zo lost u het op!

Heeft u onlangs uw gepolijste volkeramische tegels gereinigd met Lithofin KF Intensiefreiniger, maar ziet u nog steeds "wolken" op uw tegels? Maakt u zich geen zorgen, dit is een veelvoorkomend probleem. Het kan zijn dat de tegels niet goed zijn schoongemaakt in de fabriek en er resten van het polijsten op de tegels zijn achtergebleven. Deze resten kunnen op hun beurt een residu achterlaten, wat resulteert in de "wolkachtige" verschijning die u ziet.

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor dit probleem. U kunt een zure reiniger gebruiken, zoals Lithofin MN Cementsluierverwijderaar, om de resten van het polijsten te verwijderen. Lithofin MN Cementsluierverwijderaar is speciaal ontworpen om kalkafzetting, mortelresten en cementfilm van tegels te verwijderen. Het kan ook worden gebruikt om andere soorten hardnekkige vlekken te verwijderen, zoals roestvlekken en vlekken van verf en lak.

Het gebruik van Lithofin MN Cementsluierverwijderaar is heel eenvoudig. Afhankelijk van de mate van vervuiling, kunt u de reiniger puur of verdund (1:10) aanbrengen op de tegels met een borstel. Laat de reiniger een paar minuten inwerken, schrob het oppervlak vervolgens grondig en spoel het af met water. Indien nodig kunt u deze behandeling herhalen.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat Lithofin MN Cementsluierverwijderaar een zure reiniger is en daarom niet geschikt is voor gebruik op alle soorten tegels en oppervlakken. Gebruik deze reiniger niet op gepolijst marmer, Eloxal, gelakte oppervlakken en andere alkaligevoelige ondergronden. Voordat u de reiniger op uw tegels gebruikt, is het verstandig om deze eerst op een onopvallende plaats uit te proberen.

Als u uw tegels wilt onderhouden en schoonhouden, kunt u Lithofin KF Intensiefreiniger. Deze reiniger is speciaal ontworpen voor het onderhoud van licht tot normaal vervuilde oppervlakken en kan helpen om uw tegels er als nieuw uit te laten zien.

Kortom, als u nog steeds "wolken" op uw gepolijste volkeramische tegels ziet na het reinigen met Lithofin KF Intensiefreiniger, gebruik dan Lithofin MN Cementsluierverwijderaar om de resten van het polijsten te verwijderen. Vergeet niet om de reiniger op een onopvallende plaats uit te proberen voordat u deze op uw tegels gebruikt en zorg ervoor dat u de instructies op de verpakking opvolgt. Met de juiste reinigers en onderhoud kunt u ervoor zorgen dat uw tegels er altijd stralend uitzien.

Volgend artikel Matte vlekjes op je tegelvloer? Geen paniek!