Doorgaan naar inhoud

Matte vlekjes op je tegelvloer? Geen paniek!

Als u merkt dat uw keramische tegelvloer vlekjes vertoont, kan dat een bron van frustratie zijn. Vooral als u niet weet wat de oorzaak is of hoe u het probleem moet oplossen. Als uw tegels matte vlekjes vertonen die lijken te zijn ontstaan door gemorste vloeistoffen, zoals water, wijn, urine of iets anders, hoeft u zich geen zorgen te maken dat de tegels beschadigd zijn. In plaats daarvan kan er een film van onderhoudsproducten op het oppervlak liggen die nu deels is opgelost.

De beste manier om uw keramische tegelvloer te reinigen is met Lithofin KF Intensiefreiniger. Dit product kan afhankelijk van de mate van vervuiling onverdund of verdund tot ca. 1:10 met water worden aangebracht. Het kan worden verdeeld met een schrobber of vloerwisser en ca. 10-20 minuten worden laten inwerken. Indien nodig kunt u schrobben, maar laat de oplossing niet opdrogen. Daarna neemt u het op met water en spoelt u het nogmaals met veel schoon water.

Als u merkt dat er vlekjes in een nog bestaande cementsluier op een nieuwe vloer zijn, kunt u het beste Lithofin MN Cementsluierverwijderaar gebruiken. Afhankelijk van de mate van vervuiling kunt u Lithofin MN Cementsluierverwijderaar puur of verdund tot 1:10 gelijkmatig met een borstel aanbrengen. Na een paar minuten kunt u boenen en mag u de oplossing niet laten indrogen. Spoel het daarna volledig af met water. Indien nodig kunt u de behandeling herhalen.

Let op: Lithofin MN Cementsluierverwijderaar is niet geschikt voor gepolijste en geslepen oppervlakken bij kalksteen, marmer, blauwe hardsteen, sierbetonsteen, terrazzo en soortgelijke voor zuurgevoelige oppervlakken. In twijfelgevallen kunt u het beste een proefvlak plaatsen om te testen of het product geschikt is voor uw tegels.

Om bruine (roest)vlekken van graniet te verwijderen, bevochtigt u het oppervlak en brengt u Lithofin MN Cementsluierverwijderaar aan en laat u het een uur inwerken. Voeg water toe, schrob grondig, verwijder het vuile water en spoel na. Let op: steeds een proefvlak plaatsen, sommige ‘granieten’ zijn niet altijd zuurbestendig! Bruine vlekken van planten, lijkend op roest, zijn verwijderbaar met Lithofin MN Buitenhuisreinigerr.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat zuurhoudende reinigers in bepaalde gevallen dampen kunnen ontwikkelen die op gevoelige oppervlakken kunnen inwerken. Het is daarom altijd aanbevolen om grondig met water na te spoelen en na de verwerking voldoende te ventileren.

Vorig artikel Last van 'wolkjes' op uw keramische tegels? Zo lost u het op!
Volgend artikel Hoe voorkom ik een waas op mijn tegels? Ontdek de oplossing.