Doorgaan naar inhoud
Van vader op zoon - Skledar Steengoed

Van vader op zoon

Waarom natuursteen kopen bij Skledar Steengoed?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen natuursteen kopen bij Skledar Steengoed:

  1. Ruime keuze: Skledar Steengoed heeft een ruime selectie van verschillende soorten natuursteen, zoals dorpels, plinten, poeren en nog veel meer. Hierdoor bent u aan het juiste adres voor uw project.
  2. Expertise: Skledar Steengoed heeft generaties lang ervaring met het werken met natuursteen en kan u daarom vakkundig adviseren over de verschillende opties en de beste manieren om uw project aan te pakken.
  3. Kwaliteit: Skledar Steengoed biedt hoogwaardige natuursteen van topkwaliteit. Dit betekent dat het materiaal duurzaam is en lang meegaat. Ook gaan wij een stap verder en zorgen wij voor zo min mogelijk afwijkingen in het materiaal.
  4. Service: Skledar Steengoed biedt goede service aan haar klanten, waaronder het snel en efficiënt beantwoorden van vragen en het snel verzenden van bestellingen.

Al met al is Skledar Steengoed een betrouwbare en professionele keuze voor mensen die op zoek zijn naar kwalitatief hoogwaardige natuursteen.

 

Van vader op zoon

Mijn overgrootvader

Het verhaal begint begint tijdens de Eerste Wereldoorlog, mijn overgroot opa werd als klein kind op de trein naar Nederland gezet om te vluchten voor de hongersnood in Graz zwitserland.


Toen mijn overgroot opa in Nederland aankwam, was hij nog maar een kind en had hij weinig familie of bekenden om op terug te vallen. Hij werd opgevangen door een liefdevol gezin dat hem opnam als hun eigen kind en hem hielp om zich te vestigen in zijn nieuwe thuis.


Terwijl hij opgroeide, bleek mijn overgroot opa een natuurlijk talent te hebben voor het bewerken van steen. Door de jaren heen werd hij een gepassioneerde en getalenteerde steenhouwer die zijn ambacht met veel liefde en zorg uitoefende. Hij maakte prachtige grafstenen die hij verkocht aan mensen in zijn gemeenschap. Om zijn producten te vervoeren, gebruikte hijeen hondenkar. Hij hield van honden en had een paar mooie, sterke exemplaren die hij getraind had om de kar te trekken. Samen met zijn honden trok hij door de straten van Brabant, op zoek naar opdrachten voor zijn steenhouwwerk. 


Mijn grootvader

mijn opa begon vroeger als schildersjongen, hoewel hij genoot van het creëren van mooie kunstwerken met verf, voelde hij dat er iets miste. Terwijl hij zijn werk deed, bleef hij denken aan de prachtige natuursteenprojecten die hij als kind had gezien, gemaakt door zijn vader die een natuursteenhouwer was.


Mijn opa besloot om zijn passie voor natuursteen te volgen en besloot om het ambacht van zijn vader te leren. Hij nam les van zijn vader en leerde alles wat hij kon over het bewerken van natuursteen. Hij was gedreven en hield ervan om nieuwe technieken en vaardigheden te leren. Met de tijd werd hij een getalenteerd en ervaren natuursteenhouwer, net als zijn vader.

Mijn opa bleef zijn hele leven werken aan prachtige natuursteenprojecten, van grafstenen tot keukenwerkbladen. Hij hield ervan om zijn vaardigheden te delen met anderen en leerde zijn eigen kinderen het ambacht van de natuursteenhouwerij. 

 

Mijn vader

Wederom werd de liefde voor natuursteen werd overgedragen van vader op zoon, mijn vader was gedreven en hield ervan om te leren, net als zijn vader. Hij leerde alles wat hij kon over het bewerken van natuursteen en werd steeds beter in zijn ambacht.

Terwijl hij opgroeide en meer ervaring opdeed, begon mijn vader echter te beseffen dat hij grafstenen minder leuk vond dan andere projecten. Hij vond het leuk om dorpels en keukenbladen te maken. Hij besloot om zich te specialiseren in dorpels en keukenbladen en wijdde zich aan het leren van alle technieken en vaardigheden die nodig waren om deze projecten tot een succes te maken.

 

Enzovoorts

En zo begint de volgende generatie haar start in het ambacht wederom. Nu met generaties lang aan kennis en ervaring in de branch, dit door te kunnen geven via een online platform waar mensen door heel Nederland al hun natuursteen producten kunnen kopen. waar dit verhaal zich eindigt zal de tijd leren…